Körömápolás

Természetes összetevőivel, mint a marokkói argánolaj, A BCL SPA körömápolási csomag a manikűr és pedikűr élmény új dimenzióját teremti meg. Az argánolajat a rendkívül szárazságtűrő marokkói argánfa gyümölcsének magvából sajtolják, táp-, gyógyászati és kozmetikai értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen. A BCL-t ez a marokkói „folyékony arany” teszi különlegessé.

Az argánolaj előnyei:

  • Erősíti a körmöt és a körömágyat.
  • Táplálja a körmöket.
  • Véd a körömtöredezéssel szemben.
  • Ápolja a körömágyat és a kutikulát.

Általános körömproblémák

Ha a szem a lélek tükre, akkor a körmünk állapota az egészségünké. Minden kezelés előtt, tanácsos konzultálni a vendéggel. Jegyezze fel körmeinek állapotát, így lehet, hogy felfedezhet olyan problémákat, melyekkel vendége nincs is tisztában. Ha felfedez bármilyen jellegű egészségügyi problémát, arról feltétlenül tájékoztassa vendégét! Az egészségtelen életmód, és helytelen táplálkozás is gátolhatja a köröm növekedését, úgy mint a betegségek, vagy a diéta. A sérült köröm átmenetileg orvosolható gondos ápolással, de ha a problémát valami belső rendellenesség okozza, akkor mindenképpen fel kell keresni egy szakorvost, illetve bőrgyógyászt.

Belső okok:

Általánosságban, bármilyen keringési zavar csökkentheti a körmök vérellátottságát, és a kellő tápanyagok hiányában a növekedés lassulhat vagy megállhat. A köröm állapotát befolyásolhatják egészségügyi problémák is, például hormonzavar, rossz anyagcsere, allergia, vérszegénység, kalcium, aminosav, vagy egyéb nélkülözhetetlen tápanyagok hiánya.

Külső okok:

Egy egészséges köröm sokféleképpen sérülhet:

  • Közvetlen érintkezés oldószerekkel, erős tisztító- vagy takarítószerekkel.
  • Erős napsugárzásnak való kitettség, száraz légköri állapot, vagy magas légnyomás.
  • Ha kemény tárgynak ütjük a kezünket/rúgjuk a lábunkat.
  • Vagy ha a körömlakkot közvetlenül felvisszük a körömre, alapozó nélkül.
  • Aceton alapú körömlakk lemosó túlzott használata.
  • A legtöbb külső ok miatti köröm sérülés orvosolható gondos és alapos manikűr kezeléssel, kéz- és körömápolással.

Köröm felépítése

A körmök nagy segítségünkre vannak a mindennapi életünkben. Ha meg akarjuk vakarni magunkat, két papírlapot szét akarunk választani, vagy fel akarunk venni a földről valamit, akkor szükségünk van a körmünkre. Manapság a köröm, hozzátartozik a megjelenéshez. Egy tökéletesen kivitelezett manikűr vagy pedikűr nagyban hozzájárul a jó kinézethez, ezáltal javítja a személy megítélését. Azonban, ha nem ápoljuk körmünket, azok könnyen töredezhetnek, berepedhetnek, illetve egészségtelenné válhatnak. A nők, és manapság a férfiak is, egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a körömápolásnak. A pedikűr és manikűr népszerűsége, egyéb wellness-szolgáltatásoké mellett, folyamatosan növekszik.

A köröm köztudottam elszarusodott hámsejtekből áll. Növekedését, azonban több tényező is befolyásolja, például a genetika, táplálkozás, életmód, környezeti tényezők, stb. A körmöt többek között keratin, víz, kalcium és vas lipidek alkotják.

Növekedés: A köröm folyamatosan nő, de ezt lassíthatja az életkor, egészségtelen életmód, vagy rossz vérkeringés. A köröm átlagosan 0,1 mm-t nő egy nap alatt és kb.3 hónap alatt nő le teljesen, még a lábkörmök csak 0,05 mm-et nő egy nap alatt, és kb 6 hónap, mire teljesen kinő az új köröm. A sok fehérje, pektin és zsírsav bevitel jelentősen hozzájárul a gyorsabb növekedéshez és az egészséges köröm kialakításához.